3D-TULOSTUS

KASVATA KILPAILUKYKYÄSI KETTERÄSTI 3D-TULOSTUKSEN AVULLA

 

 

3D-tulostaminen on monipuolinen menetelmä, jonka avulla voidaan valmistaa kappaleita pääasiassa muoveista, metallista ja erilaisista hartseista. Tulostaminen tapahtuu 3D-mallin avulla materiaalia lisäämällä. 3D-tulostustekniikoita on monia ja tänä päivänä kuluttaja voi hyödyntää 3D-tulostusta useisiin eri tarkoituksiin. 

 

Materiaalien ja laitteiden kehityksen myötä 3D-tulostettuja kappaleita voidaan nykyisin hyödyntää myös teollisuuden tarpeisiin prototyyppeina tai lopputuotteina, kuten erilaisina varaosina. Perinteinen kappaleiden valmistus on siirtymässä kohti 3D-tulostustuotantoa sekä digitaalisia varastoja, joista varaosat tai kappalesarjat tulostetaan tarvittaessa. Muutos on positiivinen paitsi ympäristön, myös yritysten taloudenpidon kannalta. 3D-tulostuksen ja digitaalisten varastojen myötä yritykset säästävät varastointikustannuksissa kun suuria kappalevarastoja ei enää tarvita.

TUOTA VÄHEMMÄN HUKKAA, SAAVUTA ENEMMÄN HYÖTYÄ

 

 

3D-tulostamisen suurimpia etuja ovat nopeus sekä mahdollisuuksien rajattomuus. Menetelmän avulla voidaan tuottaa myös sellaisia geometrisiä kappaleita joiden valmistaminen perinteisin menetelmin on vaikeaa tai mahdotonta. Koska kyseessä on materiaalia lisäävä valmistustapa, on 3D-tulostamisen materiaalihukka huomattavasti muita menetelmiä pienempi. Kiistaton etu on myös tuotteen tehokas eteneminen suunnittelusta tuotantoon. Malleihin voidaan helposti tehdä muutoksia jopa kesken valmistusprosessin, koko tuotantoa keskeyttämättä.

 

TEOLLINEN 3D-TULOSTAMINEN OSANA TUOTEKEHITYSTÄ

3D-tulostamisen yleistyessä on hyvä muistaa, että teollinen 3D-tulostaminen vaatii ammattilaitteet sekä osaavan ja laatutietoisen henkilökunnan. Tuotettaessa 3D-tulosteita teollisuuden tarpeisiin, on laadun pysyttävä korkeana myös sarjavalmistuksessa. Teollinen 3D-tulostaminen sopiikin erinomaisesti tuotekehityksen tehostamiseen esimerkiksi lääketeollisuudessa ja puolustusteollisuudessa. 

KYSY LISÄÄ

Haluaisitko keskustella lisää 3D-tulostuksen mahdollisuuksista? Ota yhteyttä ja katsotaan miten voimme olla avuksi.

TONY PURONRANTA

Tuotantopäällikkö