JÄLKI- JA PINTAKÄSITTELY

PARANNA 3D-TULOSTEEN KESTÄVYYTTÄ JÄLKI- JA PINTAKÄSITTELYLLÄ

 

3D-tulosteiden jälkikäsittelyllä tarkoitetaan tavallisesti 3D-tulostamisen jälkeen tapahtuvaa tukimateriaalin poistamista tai kappaleen värjäämistä. Pintakäsittely puolestaan on tulostetun kappaleen maalaamista, lakkaamista tai pinnoittamista. Lähtökohtaisesti kaikki ammattimaisesti tuotetut 3D-tulosteet jälkikäsitellään jollakin menetelmällä, mutta loppukäytöstä riippuen myös jälki- ja pintakäsittelytapa vaihtelee.

3D-TULOSTEEN JÄLKIKÄSITTELY VARMISTAA TURVALLISEN KÄYTÖN

 

RP-Case hyödyntää SLS-tekniikan avulla tuotettujen 3D-tulosteiden jälkikäsittelyyn automaattista jälkikäsittely-yksikköä, joka puhdistaa kappaleet lasikuulapuhaltamalla sekä lopuksi ionisoi kappaleet staattisen sähkön estämiseksi. Näin kappaleisiin ei jää lainkaan polyamidipulveria, joka saattaisi aiheuttaa ongelmia kappaleen loppukäytössä tai seuraavassa pintakäsittelyvaiheessa.

 

 

PINTAKÄSITTELY VIIMEISTELEE LAADUKKAAN 3D-TULOSTEEN

 

3D-tulosteiden pintakäsittelynä hyödynnämme värjäämistä, jolloin polyamidikappaleet värjätään tavallisesti mustiksi. Värjääminen on taitoa vaativa pintakäsittelyn muoto, joka RP-Casella toteutetaan aina laadusta tinkimättä. 

 

Muita pintakäsittelyn menetelmiä ovat maalaus ja lakkaus, joita teemme ruiskulla asiakkaan toivoman värin tai lakan mukaisesti. Autamme myös pintakäsittelymenetelmän valinnassa ja pyrimme löytämään juuri sinun visiosi mukaisen 3D-tulosteen pintakäsittelyn. Tällä hetkellä RP-Casen tiloista ei löydy varsinaista maalaamoa, mutta poislukien suuret erikoistoteutukset voidaan kappaleiden pintakäsittelyt toteuttaa normaalisti.

KYSY LISÄÄ

Haluaisitko keskustella lisää 3D-tulostuksen jälki- ja pintakäsittelymahdollisuuksista? Ota yhteyttä ja katsotaan miten voimme olla avuksi.

TONY PURONRANTA

Tuotantopäällikkö